Selecteer een pagina

Over mij

Loopbaan

Van oorsprong ben ik natuurkundige. Na mijn promotie in de wiskunde en natuurwetenschappen ben ik bij Océ begonnen als  researcher. Al snel viel mijn belangstelling voor de organisatorische aspecten van het werk op en werd Ik gevraagd  om samenwerkingsvraagstukken op te lossen.

Dit was voor mij het begin van een lange loopbaan bij internationale ondernemingen als Océ and SKF in de functies van  projectmanager, afdelingsmanager, manager strategische planning, manager Project Management Office, en manager van  een continue-verbeteringsprogramma in Research & Development (R&D).

Expertise

Ik heb in mijn loopbaan veel expertise verworven in de toepassing van projectmanagement, continue verbetering (Lean) en verandermanagement.

Naast veel functies in R&D heb ik tien jaar in een businessomgeving gewerkt als manager strategische planning en daarvoor een opleiding tot Master of Marketing gevolgd. Deze functie bracht mij in contact met vele externe samenwerkingspartners in Europa, Japan en de Verenigde Staten.

Ik heb zodoende een scherp strategisch en praktisch inzicht verworven in de gehele productlevenscyclus en in de waardeketen van de business.

Focus

Als manager lag mijn focus altijd op het functioneren van teams, gedreven door mijn belangstelling voor mensen, het gedrag van mensen en samenwerking tussen mensen.

Zeer succesvolle opdrachten bij

In 2015 heb ik als organisatieadviseur Convolo bv opgericht om met mijn kennis en ervaring andere organisaties te kunnen ondersteunen. Sindsdien heb ik een diverse klantenkring opgebouwd met bedrijven als Demcon, Fast & Fluid, Océ/Canon, RR Mechatronics, Shell, Vattenfall en Vionq en zeer diverse en succesvolle opdrachten mogen vervullen.

Ik ben auteur van het boek De luie manager, waarin Ik mijn visie presenteer op organisaties en op zelforganisatie als onmisbaar basiselement voor succesvolle organisaties. Het boek bevat meer dan dertig praktijkvoorbeelden. Het boek is goed ontvangen in de markt en blijkt een breed publiek aan te spreken.